Hvad er det værd?
  Prisguide til populære antikviteter
  Forlaget Sesam 2002
  120 sider, 199 kr.
  UDSOLGT

  Er arvestykket en formue værd? Hvor meget koster en fin gammel sølvramme? Kan det betale sig at sælge lige nu, eller er det bedre at vente? Er prisen på gamle glas på vej op? I denne bog er det prisen, der er i fokus, men bogen rummer også mange spændende og underholdende historier om gamle ting og deres historie.
  Bogen indeholder et udvalg af populære antikviteter samt ting, som er ved at blive det: Blomstermalerier, syborde, lommeure, keramik, hyacintglas, kommoder, sølv, Kellinghusen fajance og meget mere.
  Bagest findes en kort oversigt over stilarter, adresser på udvalgte antikvitetshandlere samt en liste over supplerende litteratur om de enkelte emner.

  Det skrev pressen
  Som altid grundigt beskrevet og underholdende at læse samt forsynet med flotte farvefotografier.
  Fyens Stiftstidende

  ... en let læselig og dejligt informerende bog bringer os rundt blandt arvegodset hjemme hos os selv.
  Ikke blot får vi et indblik i eftertragtede sjældenheder, men forfatteren giver os også en historie eller forklaring på oprindelsen af hvert enkelt emne. Og - hvad der er nok så vigtigt - slutter hver gennemgang med nyttige tips om, hvad vi skal være opmærksom på af kendemærker på både kvalitet og producent, skjulte fejl og efterligninger.
  I flere tilfælde er der oplysninger om hvilke handlere, der har specialiseret sig inden for de forskellige felter, eller hvor i landet nogle produkter er mere almindelige end andre steder. Bogen slutter med en kortere gennemgang af stilarter, en adresseliste over antikvitetshandlere og en litteraturliste over diverse emner.
  Franck Pettersson i Nordjyske Stiftstidende.

  Guiden er nummer to i rækken om populære antikviteter og indeholder mange spændende og underholdende facts om gamle ting og deres historie ...
  Bogen fungerer godt som forbrugerguide, men er derudover også glimrende som både underholdende og inspirerende godnatlæsning.
  Kristeligt Dagblad

  1 kapitel fra bogen


  Indholdet i "Hvad er det værd?"
  Blomstermalerier
  Lommeure
  Fotografier
  Emalje
  Borde
  Thorvald Bindesbølls keramik
  Gamle malerirammer
  Silhuetter
  Kähler keramik
  Vinglas
  Skuffe- og skabsmøbler
  Hyacintglas
  Interiørmalerier
  Kaméer
  Opalglas
  Dansk sølv
  Kellinghusen fajance
  Danske stoleklassikere
  Få styr på stilarterne

M.T. Press, Krogvej 30 A, DK-2830 Virum, Danmark, mobil: (+45) 21 78 28 77, mariette@tiedemann.dk